wie treden er op als herstelcoach

Het proces van herstelcoaching bij letselschaden is ontwikkeld door Francie Peters. Zij is de initiatiefneemster van de pilot herstelcoaching die in 2007 is gestart.

De Bureaus werken samen met de volgende herstelcoaches: 

Ellen van den Berg
Ester Leibbrand
Kim Kraal
Nelleke van Heeswijk
Pien Woerdenbag

Ellen van den Berg herstelcoach

Na afronding van mijn hbo-studie Personeel & Arbeid ben ik bij verschillende organisaties als P&O’er werkzaam geweest, onder andere bij een letselschadebureau. Vanuit mijn P&O-achtergrond zag ik meerdere raakvlakken met het arbeidsdeskundig werkveld. De combinatie van letselschade en arbeidsdeskundig werk maakte mij nieuwsgierig, waardoor ik de opleiding tot arbeidsdeskundige ben gaan volgen. Ieder mens is uniek en dat geldt dus ook voor iedere nieuwe opdracht. Daar ligt voor mij persoonlijk steeds weer de uitdaging. Ik wil graag concreet en praktisch bezig zijn, waarbij het de kunst is om oog te blijven hebben voor de belangen van alle betrokken partijen.

e.vandenberg@debureaus.nl

Ester Leibbrand herstelcoach

Ester Leibbrand (1969) is senior organisatieadviseur bij SAMEN Loopbaanmanagement en sinds 2012
 landelijk voorzitter van Noloc, de beroepsvereniging van loopbaan-
professionals. Meer dan 25 jaar werkt Ester 
in de wereld van de arbeidsbemiddeling.
 Haar focus ligt op het snijvlak van HRM, arbeidsmarktvraagstukken en loopbaanontwikkeling. Samen met partners als gemeenten, UWV, vakbonden, verzekeraars en brancheorganisaties zet zij loopbaanontwikkeling en duurzame inzetbaarheid in Nederland op de kaart.
 Zij is een gepassioneerd pleitbezorger als het gaat om de mens centraal te zetten bij interventies. De expertise van Ester Leibbrand ligt op zowel op strategisch niveau (b.v. beleidsontwikkeling, leeftijdsbewust personeelsbeleid), tactisch (b.v. competentie-
management, kennismanagement, ontwikkeling opleidingsprogramma’s) en operationeel niveau (b.v. training, (loopbaan)advies, implementatie.) Sinds 2012 is zij werkzaam als herstelcoach voor de Bureaus.

info@debureaus.nl

Kim Kraal herstelcoach

In 2013 heb ik de bacheloropleiding Psychologie afgerond in de richting van Kinder- en Jeugdpsychologie. In 2014 heb ik de masteropleiding Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie afgerond. Gedurende deze masteropleiding ben ik werkzaam geweest bij een vrijgevestigde psychologenpraktijk. Hier heb ik ervaring opgedaan in het werken met kinderen en jongeren met uiteenlopende psychologische problemen en heb ik tevens de Basisaantekening Psychodiagnostiek NIP behaald. Sinds 2015 ben ik werkzaam bij de Bureaus en heb ik kennis gemaakt met het werkveld van de herstelcoach. Als psycholoog en als herstelcoach werk je met en voor mensen en ben je erop gericht mensen te helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren. Waar een psycholoog zich veelal richt op het verleden, richt een herstelcoach zich op het heden en de toekomst. Juist dit verschil in werkwijze spreekt mij erg aan.

k.kraal@debureaus.nl

Nelleke van Heeswijk herstelcoach

Denken buiten de kaders van het wellicht  mogelijke, zoeken naar de oplossingen in het schijnbaar onmogelijke. En op die manier mensen weer in hun kracht mogen zetten. Nieuwe uitdagingen geven en nieuwe kansen bieden. Dat is wat mij als herstelcoach aantrekt.

n.heeswijk@debureaus.nl

Pien Woerdenbag herstelcoach

In 2007/2008 heb ik het voorrecht gehad om als herstelcoach te mogen werken in het Pandoraproject. Ik heb ervaren dat door naast de client te staan, te luisteren en zijn/haar drijfveren te begrijpen er meer mogelijk is dan de betrokken partijen en client zelf hadden verwacht. Hierdoor ben ik meer betrokken geraakt met de letselschadezaken. Ik ben pragmatisch en empatisch. Ik houd de betrokken partijen op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook de gekozen vervolgstappen van de client maak ik SMART!

p.woerdenbag@debureaus.nl